Hrvatska je jedna od najpopularnijih destinacija za ljetovanje

dubrovnik
Foto: MrDimitriG/Flickr

Hrvatska, a posebno njena jadranska obala, je u samom vrhu popularnosti u Evropi kada je u pitanju ljetovanje. Hrvatska ima obalu dugu 5.835 km i 1246 otoka i otočića. Jadranska obala, sa prosečnih 2.600 sunčanih sati godišnje spada u najsunčanije u Sredozemlju. Prijatna klima, toplo more, prekrasne plaže, obilje sunca i dobar provod uz neizostavnu i nadaleko čuvenu dalmatinsku kuhinju, već decenijama mame turiste. Ljepota i razuđenost jadranske obale predstavljaju pravi užitak za sve ljubitelje jedrenja ili krstarenja motornim brodicama i gliserima, ali i za one koji se bave ronjenjem i žele uživati u podmorskom svijetu. Duž cijele obale, od Dubrovnika i okolice na jugoistoku, do Istre na severozapadu, primetni su uticaji mediteranske kulture, velik je broj spomenika kulture iz antičkog perioda, doba rimskog carstva i ranog srednjeg vijeka.

S obzirom na zaista velik broj mjesta na kojima možete provesti ljetovanje, vjerojatno se pitate gdje odsjesti. Nadamo se da će vam ove stranice pomoći da pronađete idealan smještaj u nekom od predivnih gradova na Jadranu.

Istra

Istra je najveći i najljepši poluotok na Jadranu, a ujedno i najposećeniji dio Hrvatske Jadranske obale. Ova zelena oaza na severu Jadrana, čijih je 35% prekriveno šumom, sa tri strane je okružena kristalno čistim morem, bogatim brojnim vrstama riba. Opširnije...»

Kvarner

Hrvatska regija Kvarner je smještena na sjevernom djelu Jadranske obale i veoma je dobro povezana sa Hrvatskom i Europom. To je jedinstven spoj primorja, otoka i gorja izuzetne ljepote, koji uz bogat izbor kvalitetnog smještaja nudi mogućnosti za idealan odmor. Opširnije...»

Otoci

Hrvatska s pravom nosi naziv zemlja tisuću otoka. Zbog svoje razvedene obale, Hrvatska broji 1246 otoka, otočića, grebena i hridi, te tako spada u najrazvedenije zemlje svijeta. Od ovog broja, 67 otoka je naseljeno. Opširnije...»